Skumsläckare

Skumsläckare släcker effektivt brand i brännbara vätskor.

Våra skumsläckare är effektiva brandsläckare som släcker bränder i brännbara vätskor, som olja och bensin, och organiska material. Med sin höga släckeffekt är den väl anpassad för placering och användning i alla offentliga miljöer såsom sjukhus, köpcentra, skola och kontor. Lämpar sig även väl inom verkstad och industri.

Färg

Brandsläckning

Våra Pulversläckare kanske är mer rätt för dig?

Brandsläckare är ett måste för varje hem! Pulversläckare är den vanligaste brandsläckaren i bostäder. Dels för att pulver är det släckmedel som släcker flest typer av bränder med dessutom är en pulversläckare mycket enkel att använda

Vi har även annan brandutrustning som kan rädda liv, hus och hem. 

Det är faktiskt inte så svårt att förebygga en brand. Med en effektiv brandutrustning, rätt placerad i hemmet eller lokalen. Det gäller bara att köpa rätt brandutrustning och placera den på rätt platser i huset eller lokalen så att du är rätt  rustad om en brand skulle uppstå. Här följer lite kort information om vår Brandutrustning. Mer specificerade fakta finner du på respektive produkt. 

Brandfilt är ett bra komplement till brandsläckaren.

Våra brandfiltar är effektiva och lätta att använda för att släcka mindre bränder såväl i hemmet som på kontor och många andra ställen. Brandfilten består normalt av två lager glasfiberduk med ett brandhärdigt tätskiktslager som släpper igenom ett minimum av brännbara gaser och klarar temperaturer upp till 500°C. Ett mycket effektivt och lätthanterat släckredskap och perfekt komplement till brandsläckaren för att hindra att elden sprider sig och för att släcka små bränder i tex kläder, möbler, TV;n eller på spisen. Brandfilten ska förvaras där den är lätt att komma åt och alla bör ju vara informerade var de finns och även veta hur man använder dem om olyckan skulle vara framme. Våra Brandfiltar skapar trygghet men dom är även snygga så att dom pryder sin plats väl.

 

Branden ska kvävas med brandfilten.

 Använder du brandfilten rätt så kväver den elden. Men det gäller ju att du behåller lugnet så att du inte bara kastar filten på branden. Du drar ut brandfilten ur fodralet med de två handtagen håller den framför dig och lägger den bestämt över branden. Sedan kväver du branden genom att trycka händerna mot filten. Vi rekommenderar brandfilt med storleken 120x180 cm eftersom den storleken möjliggör att även släcka brand i en persons kläder.   

 

Brandvarnare.

Visste. du att nästan alla bränder äger rum på natten mellan 22 och 05, det vill säga på en tidpunkt då du sannolikt sover och vid en brand rör det sig bara om ett antal minuter innan rök och gas gör att du tappar medvetandet.  Jätteviktigt att du vid en brand vaknar så snabbt som möjligt och en effektiv brandvarnare kan då vara skillnaden mellan liv och död. En effektiv brandvarnare väcker dig snabbt så att du kan rädda dig själv och andra ut ur huset eller lägenheten. Brandvarnaren reagerar omgående på den livsfarliga brandröken och ger en ihärdig och kraftig varningssignal. Brandvarnare är en billig livförsäkring och skulle kunna stoppa många av de dödsbränder som inträffar i Sverige årligen om den monterades i samtliga hem.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen