Brandutrustning

Vår effektiva Brandutrustning räddar liv, hus och hem
Det är en minst sagt säker investering att satsa på en effektiv brandutrustning med Brandsläckare, Brandvarnarebrandfiltar och kanske en Brandstege. Det kan vara skillnaden på liv eller död och avgörande för om ditt hus, din lokal eller verksamhet kommer att klara sig eller brinna ner om olyckan är framme. Leta dig nu fram i vårt sortiment och välj den utrustning som bäst täcker ditt behov.  

Storlek, Kg

Färg

Brandsläckning

Vi har även annan brandutrustning som kan rädda liv, hus och hem 

Det är faktiskt inte så svårt att förebygga en brand med en effektiv Brandutrustning, rätt placerad i hemmet eller lokalen. Det gäller bara att köpa rätt brandutrustning och placera den på rätt platser i huset eller lokalen så att du är rätt rustad om en brand skulle uppstå.

Här nedan följer lite kort information om vår Brandutrustning.

Brandfilt är ett bra komplement till brandsläckaren
Våra brandfiltar är effektiva och lätta att använda för att släcka mindre bränder såväl i hemmet som på kontor och många andra ställen. Brandfilten består normalt av två lager glasfiberduk med ett brandhärdigt tätskiktslager som släpper igenom ett minimum av brännbara gaser och klarar temperaturer upp till 500°C. Ett mycket effektivt och lätthanterat släckredskap och perfekt komplement till brandsläckaren för att hindra att elden sprider sig och för att släcka små bränder i tex kläder, möbler, TV;n eller på spisen. Brandfilten ska förvaras där den är lätt att komma åt och alla bör ju vara informerade var de finns och även veta hur man använder dem om olyckan skulle vara framme. Våra Brandfiltar skapar trygghet men dom är även snygga så att dom pryder sin plats väl.

Branden ska kvävas med brandfilten
Använder du brandfilten rätt så kväver den elden. Men det gäller ju att du behåller lugnet så att du inte bara kastar filten på branden. Du drar ut brandfilten ur fodralet med de två handtagen håller den framför dig och lägger den bestämt över branden. Sedan kväver du branden genom att trycka händerna mot filten. Vi rekommenderar brandfilt med storleken 120x180 cm eftersom den storleken möjliggör att även släcka brand i en persons kläder.   

Brandvarnare
Visste du att nästan alla bränder äger rum på natten mellan 22 och 05, det vill säga på en tidpunkt då du sannolikt sover och vid en brand rör det sig bara om ett antal minuter innan rök och gas gör att du tappar medvetandet. Jätteviktigt att du vid en brand vaknar så snabbt som möjligt och en effektiv Brandvarnare kan då vara skillnaden mellan liv och död. 

En effektiv Brandvarnare väcker dig snabbt så att du kan rädda dig själv och andra ut ur huset eller lägenheten. Brandvarnaren reagerar omgående på den livsfarliga brandröken och ger en ihärdig och kraftig varningssignal. Brandvarnare är en billig livförsäkring och skulle kunna stoppa många av de dödsbränder som inträffar i Sverige årligen om den monterades i samtliga hem.

Brandsläckare
Med en effektiv Brandsläckare släcker du enkelt mindre bränder eller där en brand är på väg att starta upp. I vårt sortiment hittar du flera olika typer av brandsläckare för olika typer av bränder. Mest vanlig är Pulversläckaren tack vare att den är utmärkt för att släcka bränder i organiska material som papper, trä, tyg såväl som bränder i brandfarliga vätskor, gas, mm. Denna Brandsläckare rekommenderas mest till hem, garage, husvagn, båt, bil.

Den sista typen av Brandsläckare är Koldioxidsläckare som gör sig bäst för vätskebränder och bränder i elektrisk apparatur. 

Mer specificerade fakta finner du på respektive produkt
Pulverbrandsläckare, Brandvarnare, Brandstege.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen