Sedelboxar

Våra sedelboxar ger en säker och praktisk sedelhantering

Med en sedelbox löser du på ett effektivt och säkert sätt mellanlagringen av sedlarna i utgångskassan. Sedlarna deponeras löpande i boxen så att bara växel behöver förvaras i kassan vilket minskar risken för rån och internt svinn. Boxarna är tillverkade i kraftig stålplåt och finns med nyckel- eller kodlåsning.

Låsning

Sedelboxar ger en säker och praktisk kontanthantering

Den butik som har mer än växelpengar i kassan blir intressant för en rånare. Och att tvingas hämta sedlar i kassan när det blir för mycket och ta dem till kassaskåpet på kontoret, kanske ett antal gånger per dag, är både opraktiskt och kostsamt. Sedelbox i kassan och deponeringsskåp på kontoret är därför en både praktisk och säker lösning. Våra sedelboxar är tillverkade av robust stålplåt och är försedda med en sedelkassett för att ge praktisk transport av dagskassan till kontoret..

Våra sedelboxar finns med nyckel eller kodlås.

Det är du och ditt krav på säkerhet som avgör om du ska välja nyckellås eller kodlås på din box.  Sedelbox med nyckellåsning ger ju samma praktiska hantering av sedlarna men när det gäller säkerhet så ger nyckelboxen endast skydd mot internt svinn. Vill du skydda även mot rån ska du i stället välja våra kodlåsboxar med tidsfördröjning. Busen vet att kassören inte kan öppna boxen och därför blir din butik och personal ointressant för en rånare. Och du får hjälp att informera busen eftersom det alltid följer med tydliga varningsdekaler till våra kodlåsboxar.

Sedelbox plus deponeringsskåp ökar säkerheten ytterligare. 

Genom att ha sedelbox i kassa och Deponeringsskåp på kontoret får du en i det närmaste sluten kontanthantering eftersom kontanterna bara är oskyddade den korta stund då de transporteras mellan kassaplatsen och deponeringsskåpet. Våra deponeringsskåp bygger på ett värdeskåp som är utrustad med en fiskningsskyddad deponeringslåda där personalen deponerar sin dagskassa så att de faller ner i skåpet när luckan stängs. Denna hantering av butikens kontanter har stora fördelar praktiskt men framför allt ger det en mycket säker kontanthantering eftersom rånaren vet att personalen inte har kod eller nycklar för att öppna skåpet, vilket gör personalen helt ointressant för en rånare.

Vad kräver försäkringsbolaget?

Försäkringsbolagen ställer olika krav på den säkerhetsklassning du måste ha på ditt deponeringsskåp beroende på vilka värden du ska förvara. Certifiering enligt EN 1143-2 är ofta ett minimikrav som försäkringsbolaget ställer när det gäller kontanter upp till ett basbelopp. Så en diskussion med ditt försäkringsbolag är en bra lösning. Både du och försäkringsbolaget vill ju att dina kontanter skyddas på ett effektivt sätt.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen