Sedelboxar

Våra sedelboxar ger en säker och praktisk sedelhantering

Med en sedelbox löser du på ett effektivt och säkert sätt mellanlagringen av sedlarna i utgångskassan. Sedlarna deponeras löpande i boxen så att bara växel behöver förvaras i kassan vilket minskar risken för rån och internt svinn. Boxarna är tillverkade i kraftig stålplåt och finns med nyckel- eller kodlåsning.

Låsning

Sedelboxar plus ett Deponeringsskåp ger en säker, praktisk kontanthantering

Den butik som har mer än växelpengar i kassan blir intressant för en rånare. Och att tvingas hämta sedlar i kassan när det blir för mycket och ta dem till kassaskåpet på kontoret, kanske ett antal gånger per dag, är både opraktiskt och kostsamt. Sedelbox i kassan och deponeringsskåp på kontoret är därför en både praktisk och säker lösning.

Deponeringskåp bygger på ett värdeskåp som är utrustad med en fiskningsskyddad deponeringslåda där personalen deponerar sin dagskassa så att de faller ner i skåpet när luckan stängs. Denna hantering av butikens kontanter har stora fördelar praktiskt men framförallt ger det en mycket säker kontanthantering eftersom rånaren vet att personalen inte har kod eller nycklar för att öppna skåpet, vilket gör personalen helt ointressant för en rånare. Genom att även ha en sedelbox i kassan blir hanteringen i det närmaste helt sluten eftersom kontanterna bara är oskyddade den korta stund då de transporteras mellan kassaplatsen och deponeringsskåpet.

Vad kräver försäkringsbolaget?

Försäkringsbolagen ställer olika krav på den säkerhetsklassning du måste ha på ditt deponeringsskåp beroende på vilka värden du ska förvara. Certifiering enligt EN 1143-2 är ofta ett minimikrav som försäkringsbolaget ställer när det gäller kontanter upp till ett basbelopp. 

De skåp som väger under 1000 kg bör bultas fast i golv eller vägg eftersom det ger en extra säkerhetsgaranti om du skulle drabbas av ett inbrott. Tjuven har inte tid att öppna ett kassaskåp på plats utan försöker därför ta med sig skåpet vilket tar mycket extra tid eller kanske blir helt omöjligt om det är fastbultat i golvet eller vägen.

De flesta företagare brukar vara benägna att köpa ett kvalitativt deponeringsskåp. En orsak till detta är det vi har nämnt ovan. Detta är dock inte den enda anledningen. En annan viktig anledning är att du kan få bättre försäkringspremie och att försäkringsbolagen är mer villiga att erbjuda heltäckande försäkringar när det gäller att förvara kontanter.

Så en diskussion med ditt försäkringsbolag är en bra lösning. Både du och försäkringsbolaget vill ju att dina kontanter skyddas på ett effektivt sätt.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen