Deponeringsskåp

Prisvärda, effektiva Deponeringsskåp för dagskassan

Deponeringsskåp är en säker och tidsbesparande lösning där dagskassan deponeras och förvaras tills det är dags för bankning. Vi har allt från enklare oklassade deponeringsskåp till testade och godkända värdeskåp i Grade I upp till Grade III och våra deponeringsskåp finns i flera stolekar för att passa alla olika behov.  Genom att dessuom ha en Sedelbox vid kassan kan kassören löpande deponera sedlar i boxen så att endast växel förvaras i kassan. Ett säker, praktiskt och nästan slutet system för er kontanthantering. Klicka dig igenom filtret nedan så kommer de skåp som bäst stämmer för ditt behov att sorteras fram.    

Typ av Förvaring

Stöldskydd

Storlek

Låsning

Deponeringsskåp ger en säker, praktisk kontanthantering
Den butik som har mer än växelpengar i kassan blir intressant för en rånare. Och att tvingas hämta sedlar i kassan när det blir för mycket och ta dem till kassaskåpet på kontoret, kanske ett antal gånger per dag, är både opraktiskt och kostsamt. Sedelbox i kassan och deponeringsskåp på kontoret är därför en både praktisk och säker lösning.

Deponeringskåp bygger på ett värdeskåp som är utrustad med en fiskningsskyddad deponeringslåda där personalen deponerar sin dagskassa så att de faller ner i skåpet när luckan stängs. Denna hantering av butikens kontanter har stora fördelar praktiskt men framförallt ger det en mycket säker kontanthantering eftersom rånaren vet att personalen inte har kod eller nycklar för att öppna skåpet, vilket gör personalen helt ointressant för en rånare. Genom att även ha en sedelbox i kassan blir hanteringen i det närmaste helt sluten eftersom kontanterna bara är oskyddade den korta stund då de transporteras mellan kassaplatsen och deponeringsskåpet.

Vad kräver försäkringsbolaget?
Försäkringsbolagen ställer olika krav på den säkerhetsklassning du måste ha på ditt deponeringsskåp beroende på vilka värden du ska förvara. Certifiering enligt EN 1143-2 är ofta ett minimikrav som försäkringsbolaget ställer när det gäller kontanter upp till ett basbelopp. 

De skåp som väger under 1000 kg bör bultas fast i golv eftersom det ger en extra säkerhetsgaranti om du skulle drabbas av ett inbrott. Tjuven har inte tid att öppna ett kassaskåp på plats utan försöker därför ta med sig skåpet vilket tar mycket extra tid eller kanske blir helt omöjligt om det är fastbultat i golvet eller vägen.

De flesta företagare som hanterar kontanter brukar vara benägna att köpa ett kvalitativt Deponeringsskåp. En orsak till detta är det vi har nämnt ovan. Detta är dock inte den enda anledningen. En annan viktig anledning är att du kan få bättre försäkringspremie och att försäkringsbolagen är mer villiga att erbjuda heltäckande försäkringar när det gäller att förvara kontanter.

Så en diskussion med ditt försäkringsbolag är en bra lösning. Både du och försäkringsbolaget vill ju att dina kontanter skyddas på ett effektivt sätt.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen