Kassaskåp

Våra prisvärda Kassaskåp säkrar dina värdesaker från stöld & brand

Kassaskåp får ofta ge namn åt olika typer av säkerhetsskåp. Det kan gälla ett Värdeskyddsskåp, Stöldskyddsskåp, Dokumentskåp eller kanske Värdeskåp. Dvs skåp som har olika grad av stöld- och brandskydd. Bestäm först vad du vill förvara i kassaskåpet och vilken storlek och säkerhetsgrad du söker på ditt skåp - därefter klickar du dig igenom filtret nedan så kommer det Kassaskåp som bäst stämmer för ditt behov och grad av säkerhet att sorteras fram

Typ av Förvaring

Brandskydd

Stöldskydd

Storlek

Låsning

Dörrar, Antal

Här hittar du rätt Kassaskåp så att både du och försäkringsbolaget blir nöjda. 
För att kunna förvara pengar, värdesaker, datorer, mobil, kontrakt, viktiga dokument och annat som behöver hanteras på ett tryggt och säkert sätt behövs ett kassaskåp. Ett kassaskåp är ett samlingsnamn för många typer av säkerhetsskåp med många användningsområden och fungerar lika bra i hemmet, butiken, skolan, verkstaden, hotellet eller kontoret. Ett kraftigt, säkerhetsklassat och brandklassat kassaskåp är dessutom ofta ett krav från försäkerhetsbolaget och ibland även krav enligt lag. Men det är viktigt att du får rätt typ av skåp, det skåp som är rätt anpassad för det du ska förvara. Och det vill vi hjälpa dig med; Antingen kryssar du i filtret överst på denna sida eller också söker du på ”Säker Förvaring” i vår Säkerhetsguide

Vilken storlek på Kassaskåpet bör du välja?
Det är ju inte säkert att du behöver ett kassaskåp av större modell för förvaring av dina dokument. Ett brandskyddat vertikalskåp kan ofta ge en lika säker och kanske även en mer praktisk förvaring. Dessutom är det ju så att du oftast inte behöver förvara alla papper du hanterar i ett brandskyddat skåp utan ofta räcker det med att du plockar ut de viktigaste dokumenten och förvarar resten i ett vanligt arkivskåp.

Vad kräver försäkringsbolaget av ditt Kassaskåp?
Försäkringsbolagen ställer olika krav på den säkerhetsklassning du måste ha på ditt kassaskåp beroende på vilka värdesaker du ska förvara. Certifiering enligt SSF 3492 är ofta ett minimikrav som försäkringsbolaget ställer när det gäller kontanter upp till ett basbelopp och samma krav gäller om du ska förvara vapen.  

De skåp som väger under 1000 kg bör bultas fast i golv eller vägg eftersom det ger en extra säkerhetsgaranti om du skulle drabbas av ett inbrott. Tjuven har inte tid att öppna ett kassaskåp på plats utan försöker därför ta med sig skåpet vilket tar mycket extra tid eller kanske blir helt omöjligt om det är fastbultat i golvet eller vägen.

De flesta företagare och privatpersoner väljer att köpa ett stabilt kassaskåp med välbyggd säkerhet. En orsak är naturligtvis att man vill ha en trygg och säker förvaring av värdesakerna men en annan god anledning är att du får bättre försäkringspremie

Både privatpersoner och företagare brukar vara benägna om att köpa ett kvalitativt kassaskåp. En orsak till detta är det vi har nämnt ovan. Detta är dock inte den enda anledningen. En annan viktig anledning är att du kan få bättre försäkringspremie och att försäkringsbolagen är mer villiga att erbjuda heltäckande försäkringar bland annat för möjligheten att förvara kontanter.

Att ditt kassaskåp har ett bra brandskydd är också viktigt eftersom bränder i villor och lägenheter inte är helt ovanliga och när det inträffar brukar det mesta av värde gå förlorat.
Om du då inte har skyddat dig på rätt sätt får du helt förlita dig på att hemförsäkringen i bästa fall ersätter en del.   

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen