Dokumentskåp

Våra Dokumentskåp finns i olika storlekar och prisklasser

I våra brandklassade dokumentskåp förvarar du viktiga dokument, papper, och pärmar mot brand. Vi har ett brett sortiment av skåp i olika prisklasser och storlekar och när du klickar dig igenom filtret nedan så kommer de skåp som bäst stämmer för ditt behov att sorteras fram

 

Typ av Förvaring

Brandskydd

Stöldskydd

Storlek

Låsning

Dörrar, Antal

Våra prisvärda, brandskyddande Dokumentskåp
Dokumentskåp är i första hand avsedda för att skydda dina viktiga dokument och papper mot brand.
Vi har dokumentskåp med olika certifieringar i brandklasserna P60, P90, P120 vilket betyder att skåpet är klassat för att garanterat skydda dina dokument vid värme upp till 1000 grader C i 60, 90 eller 120 minuter.

Vi har olika Dokumentskåp för olika behov
Typen av dokument och de olika krav som gäller för de dokument du ska förvara är viktigt för att välja rätt dokumentskåp eftersom olika krav måste uppfyllas. Med våra Vertikalskåp
, Lateralskåp eller Hängmappsskåp får du en säker förvaring och praktisk hantering av dina dokument och vill du förbättra säkerheten ytterligare väljer du ett av våra brandsäkra skåp med upp till hela 120 minuters brandskydd. Och de dokument som du använder dagligen, tex minnesanteckningar från löpande stora projekt kan ju vara lika viktigt att skydda mot brand som köpekontrakt, avtal och originalhandlingar.

Behöver du förvara dina dokument stöldskyddat?
Det är viktigt att veta att ett dokumentskåp inte har ett certifierat inbrottsskydd. Behöver du ett skåp som ska skydda dina dokument även mot stöld ska du läsa vidare här:  

Säkerhetsskåp – Stöldskyddsskåp - Värdeskåp
Det är ju mycket som styr vilken typ av skåp du ska välja för att du ska få det skåp som bäst täcker ditt behov.
Kanske är det allra viktigaste att det du ska förvara måste kunna hanteras på ett enkelt och praktiskt sätt - eller är det viktigaste att det du ska förvara skyddas effektivt mot brand och stöld, eller är det kanske både och?
Här får du lite information kring respektive skåp som vi hoppas ska hjälpa dig hitta den typ av skåp som bäst täcker ditt behov.

Våra Säkerhetsskåp
Ett säkerhetsskåp är ofta rätt lösning om du söker en säker och praktisk förvaring när det gäller allt från viktiga handlingar till dagskassor, tobak, datorer, nycklar, mm. Våra Säkerhetsskåp är kraftiga plåtskåp med nyckellås eller kodlås byggda för att ge dina värdeföremål ett säkert skydd. De ät inbrottstestade och certifierade enligt SSF 3492 vilket gör att försäkringsbolaget normalt godkänner att du förvarar upp till ett basbelopp - Ca 48.000:-. Vissa försäkringsbolag tillåter 80.000 i förvaring om skåpet är fastbultat och lokalen är larmad, så tag kontakt och kontrollera detta med ditt försäkringsbolag

Säkerhetsskåp är stabila skåp som i första hand är avsedda att skydda dina värdesaker mot stöld och därför är denna typ av skåp inte brandtestade. Om du har behov av ett säkerhetsskåp som även har brandskydd ska du istället gå vidare och läsa längre ner om våra Värdeskåp.

Våra Stöldskyddsskåp
Ett Stöldskyddsskåp är ett Säkerhetsskåp som är testat och certifierat när det gäller skydd mot inbrott enligt EN 14450 vilket gör att försäkringsbolagen normalt godkänner förvaring av kontanter upp till ett basbelopp vilket idag ligger kring 48.000 kronor. Stöldskyddsskåp är dessutom testade och certifierade mot brand enligt EN 15659 vilket innebär att dina dokument och värdesaker klarar brand i 30 alternativt 60 minuter.

Våra Värdeskåp
Värdeskåp är det kraftigaste och säkraste skåpet på marknaden för att skydda dina värdefulla ägodelar, kontanter, dokument, mm effektivt mot stöld och brand. Värdeskåp är testade och certifierade enligt Europanormen EN-1143-1 och skåpen är graderade från Grade 0 vilket ger godkänd förvaring på upp till 50.000 kronor upp till grade VII som ger godkänd förvaring upp till 1,6 milj. Värdeskåpen är oftast även brandtestade och klassificerade att klara brand i upp till 60 alt 120 minuter.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen