Brandskåp

Brandskåp, brandklassade skåp för olika behov

Här hittar du alla våra brandklassade skåp, konstruerade för att effektivt skydda dokument, datamedia, datorer, brandfarliga vätskor mm mot brand. Genom att klicka dig igenom filtret här nedan så kommer den typ av brandskåp som bäst stämmer för ditt behov att sorteras fram.   

Typ av Förvaring

Brandskydd

Stöldskydd

Storlek

Låsning

Dörrar, Antal

Lådor, Antal

Hittade du inte exakt rätt skåp för ditt behov?

Vår målsättning är att du alltid ska få det skåp som stämmer helt med ditt behov. Det ska ge rätt skydd, det ska vara rätt i storlek och det ska vara rätt funktion på skåpet. Vi har ett stort sortiment av förvaringsskåp för att du alltid ska kunna få det skåp som stämmer helt med vad du ska förvara och det krav du ställer på säkerheten. Är brandskåp fel i modell och storlek eller vill du att skåpet även ska vara testat och klassat mot stöld? I så fall läser du vidare här:

Våra Brandboxar och Datamediaskåp

Våra prisvärda brandboxar och datamediaskåp är till för säker förvaring av tex dokument, fotografier, datamedia, mm. De finns i olika modeller och storlekar för att passa alla tänknara behov oavsett om du ska använda skåpet privat eller i företag..Vill du bara säkra det allra käraste du har väljer du en liten brandbox och våra lite större datamediaskåp tar du till när du även ska förvara smycken, värdepapper A4-mappar och övriga värdesaker på ett brandsäkert sätt. Ofta används våra skåp som insats i kassaskåp som saknar brandskydd för att på så sätt även få stöldskydd. Vill du ha mer information om våra brandboxar och datamediaskåp så klickar du på Säker Förvaring – Brandboxar.  

Behöver det du förvarar även stöldskyddas?

Det är viktigt att veta att brandskåp, brandboxar och datamediaskåp inte har ett certifierat inbrottsskydd. Så om det skåp du söker ska ge skydd mot både brand och stöld så föreslår vi istället våra prisvärda Stöldskyddssåp.  

Våra Stöldskyddsskåp

Ett stöldskyddsskåp är ett säkerhetsskåp som är testat och certifierat när det gäller skydd mot inbrott enligt EN 14450 vilket gör att försäkringsbolagen normalt godkänner förvaring av kontanter upp till ett basbelopp vilket idag ligger kring 48.000 kronor. Vissa försäkringsbolag tillåter 80.000 i förvaring om skåpet är fastbultat och lokalen är larmad, så tag kontakt och kontrollera detta med ditt försäkringsbolag. Stöldskyddsskåp är dessutom testade och certifierade mot brand enligt EN 15659 vilket innebär att dina dokument och värdesaker klarar brand i 30 alternativt 60 minuter. Vill du veta mer om denna skåptyp så klickar du på Säker Förvaring - Stöldskyddsskåp.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen