Brandboxar

Brandboxar, lågprisskåp för förvaring av data, dokument, mm

Brandboxen er ett litet, lågprisskåp för säker förvaring av tex dokument, fotografier, datamedia, mm. Ofta används våra skåp som insats i kassaskåp som saknar brandskydd. Klicka på den typ av förvaring du önskar så kommer de boxar som stämmer bäst för ditt behov att sorteras fram

Typ av Förvaring

Brandskydd

Välj de Brandboxar och Datamediaskåp som stämmer bäst för ditt behov

Våra prisvärda brandboxen och datamediaskåp är till för säker förvaring av tex dokument, fotografier, datamedia, mm. De finns i olika modeller och storlekar för att passa de olika behoven när det gäller både privat och för företagare. Vill du bara säkra det allra käraste du har väljer du en liten brandbox och våra lite större datamediaskåp tar du till när du även ska brandsäkra smycken, värdepapper A4-mappar och övriga värdesaker Ofta används våra brandboxar som insats i kassaskåp som saknar brandskydd för att på så sätt även få stöldskydd. Söker du ett lite större förvaringsskåp med brandskydd så ska du kanske välja ett av våra prisvärda dokumentskåp som beskrivs här nedan.

Prisvärda, brandskyddande Dokumentskåp

Även dokumentskåp är i första hand avsedda för att skydda dina viktiga dokument och papper mot brand. Vi har prisvärda mindre eller större dokumentskåp med olika certifieringar i brandklasserna P60, P90, P120 vilket betyder att skåpet är klassat för att garanterat skydda dina dokument vid värme upp till 1000 grader C i 60, 90 eller 120 minuter. Är det denna typ av skåp du söker så klickar du på Säker Förvaring - Dokumentskåp.  

Behöver det du förvarar även stöldskyddas?

Det är viktigt att veta att brandboxar och dokumentskåp inte har ett certifierat inbrottsskydd. Så om det skåp du söker ska ge skydd mot både brand och stöld så föreslår vi våra prisvärda Stöldskyddssåp.  

Våra testade, certifierade Stöldskyddsskåp

Ett stöldskyddsskåp är ett säkerhetsskåp som är testat och certifierat när det gäller skydd mot inbrott enligt EN 14450 vilket gör att försäkringsbolagen normalt godkänner förvaring av kontanter upp till ett basbelopp vilket idag ligger kring 48.000 kronor. Vissa försäkringsbolag tillåter 80.000 i förvaring om skåpet är fastbultat och lokalen är larmad, så tag kontakt och kontrollera detta med ditt försäkringsbolag. Stöldskyddsskåp är dessutom testade och certifierade mot brand enligt EN 15659 vilket innebär att dina dokument och värdesaker klarar brand i 30 alternativt 60 minuter. För mer information om denna typ av skåp klickar du på Säker Förvaring - Stöldskyddsskåp.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen